Transportarea animalelor/ plantelor/produselor

Transportarea animalelor domestice

Transportarea animalelor Transportarea animalelor Transportarea animalelor de companie se face obligatoriu după acordul preventiv al companiei aeriene. Pentru a putea părăsi ţara, animalele trebuie să aibă un certificat sanitar-veterinar de însoţire iar proprietarul trebuie să-şi asume toată responsabilitatea pentru ele. Transportarea animalelor se efectuiază în containere speciale şi numai în salonul aeronavei (cu excepţia animalelor Ghid şi a animalelor antrenate special), iar greutatea însumată cu cea a cuştii nu depăşeşte 8 kg, iar suma dimensiunilor 115 cm (în dependenţă regulile companiei transportatoare, iar greutatea animalelor, precum şi greutatea containerelor şi a hrănii pentru acestea, nu se include în norma de transportare gratuită a bagajului ci se plătesc conform tarifului pentru bagaj).

Pentru o buna desfăşurare a zborului, pasagerii sunt rugaţi să declare agentului de vînzare de bilete despre intenţia de a transporta animale.

Transportarea plantelor Transportarea plantelor Lista de documente necesare pentru transportarea animalelor de companie şi a produselor de origine animală poate fi solicitată de la reprezentanţii postului sanitar-veterinar de control, situat pe teritoriul aeroportului sau la numărul de telefon (+373 22) 52 54 89 (24 de ore).

Transportarea plantelor şi a produselor de origine vegetală

În cazul transportării plantelor sau produselor de origine vegetală, adresaţi-vă la serviciul de control fitosanitar, care vă va informa despre regulile de transportare.

Telefonul de contact al Serviciului de control fitosanitar este (+373 22) 52 40 10, disponibil 24 de ore.

Convertor valutar