Bagaj de cală

Înregistrarea bagajului

Bagaj de cală Costul biletului de călătorie include un loc de bagaj, care se încadrează în limitele de transportare gratuită (fără plată la înregistrare). Limita de greutate a bagajelor de cală depinde de punctul de destinaţie a cursei şi compania aeriană transportatoare. Pentru detalii suplimentare despre condiţiile de transportare gratuită a bagajelor, Vă rugăm să contactaţi agenţia, sau compania aeriană de la care aţi procurat biletul. În plus, bagajul de cala trebuie sa fie etichetat cu numele Dvs. si cu adresa permanenta atît în interiorul cat şi în exteriorul fiecărei valize. Documentele importante, obiectele de preţ şi medicamentele trebuie transportate în bagajul de mână.

Lista articolelor interzise

Pasagerilor le este interzis să transporte în bagajele de cală următoarele articole:

substanţe şi dispozitive explozive şi incendiare – substanţe şi dispozitive explozive şi incendiare care pot sau par a putea fi utilizate pentru a cauza vătămări grave sau a pune în pericol siguranţa aeronavei, inclusiv:

  • muniţie,
  • capse detonante,
  • detonatoare şi fitiluri,
  • copii sau imitaţii ale dispozitivelor explozibile,
  • mine, grenade şi alte dispozitive explozibile militare,
  • artificii şi alte articole pirotehnice,
  • bombe fumigene şi cartuşe fumigene,
  • dinamită, praf de puşcă şi explozibili plastici.
Obiecte interzise pentru transportare

Obiecte interzise pentru transportare

Atenţie!

Transportarea în bagaje a obiectelor şi substanţelor interzise, menţionate mai sus, dar şi a celor ce pun în pericol sănătatea şi viaţa pasagerilor, este ilegală şi se pedepseşte prin lege cu privaţiune de libertate, sau aplicarea amenzilor.

Excedent de bagaj (contra plată)

Taxa de excedent de bagaj diferă în funcţie de compania aeriană. Puteţi afla care este aceasta, adresându-vă la operatorul Dvs. aerian anterior zborului. Astfel veţi fi scutit de cheltuieli neprevăzute.

Informaţiile suplimentare despre tarifele aplicate şi transportarea bagajelor ce depăşesc greutatea maximă admisă, pot fi obţinute la reprezentanţii companiei aeriene cu care veţi zbura.

Bagaje voluminoase, fragile şi de valoare

Acest tip de bagaj de mână, precum: instrumente muzicale mari, obiecte de artă, echipament electronic etc., din cauza fragilităţii, nu poate fi încărcat în cală. Din această cauză bagajele menţionate vor fi transportate în cabina aeronavei. Plata pentru astfel de tip de bagaj se efectuează în cazul în care dimensiunile şi greutatea acestuia depăşesc limitele prevăzute.

Pentru informaţii suplimentare, adresaţi-vă la agenţia, sau compania aeriană de la care aţi procurat biletul.

Bagaje pierdute

 

Convertor valutar